Mat & Bakning

Take a break and read all about it

Matkoma

Matkomas största plattform är Youtube där dom skapar engagerande innehåll relaterat till Mat. Dom har ett stort inslag av humor in sina publiceringar.

Mycket handlar om hur mycket dom kan äta under vissa förusättningar. Kan dom äta upp allt i en någons kyl, äta allt på en mack?
MÅLGRUPP: Män 69% Kvinnor 31%
ÅLDER: 50% är 25-34 år
ORT: Stockholm 9%

Leif Mannerström

Leif Mannerström är en av Sveriges främsta kockar genom tiderna. Han har utsetts till kockarnas kock tre gånger och höll stjärnan i Guide Michelin i över tio år. Vid 80 års ålder toppar han sin långa karriär med tv-program, prisbelönta böcker, såser och egendesignade husgeråd. Under våren 2019 lanserades det franska vinet ”Mannerström” som hyllats av gastronomi-Sverige. Leif är ingen matsnobb, men kompromissar aldrig med kvaliteten. 
Leif Mannerström har ungefär 6 miljoner visningar på sina YouTube videos totalt
MÅLGRUPP (Instagram):
KÖN: Kvinnor 61% män 39%
ÅLDER: 50% – 45 – 44 år
LAND: Sverige 97%:

Filip Poon

När Filip deltog i Sveriges Mästerkock 2015 blev han inte bara en stor favorit hos tittarna, utan även hos juryn. En av hans rätter rörde juryn till tårar och jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd Filip jobb i direktsändning. Efter programmets slut började han att jobba på Markus restaurang Winterviken i Stockholm. Kort därefter blev Filip antagen till det regionala kocklaget Stockholm Culinary Team, ett lag som också tog guld i OS 2016. Idag frilansar Filip och driver den snabbt växande matkanalen Filip Poon på YouTube. Han är en matinspiratör av rang som brinner för att inspirera människor att bli mer kreativa i köket.
MÅLGRUPP (Instagram):
KÖN: Kvinnor 51% män 49%
ÅLDER: 37% – 25 – 34 år
LAND: Sverige 71%:
STAD: Stockholm 14%

Bara en kaka till

Helena Elm är personen bakom Bara en kaka till och bjuder på vardagsmat lagad på vettiga ingredienser blandas med recept på drinkar, desserter, bröd och kakor där de vegetariska vardagsrecepten har stigit i popularitet de senaste åren.
Vardagsrecepten är så enkla att alla kan klara av dem, och tillräckligt festliga för att man med gott samvete ska kunna bjuda på dem en lördagskväll när man får gäster.
MÅLGRUPP (Instagram):
KÖN: Kvinnor 94% män 6%
ÅLDER: 55% – 35 – 54 år
LAND: Sverige 95%

Profilbild Emma Brink Rask Brinken Bakar med logga

Brinken Bakar

Emma Brink Rask driver Brinken Bakar, en värld av sötsaker. Webbplats, instagramkonto och facebooksida som uppdateras varje vecka med nya recept och bilder. Hon har också Sveriges enda podcast om bakning, Tillåt Kakor, tillsammans med bakbloggskollegan Camilla Hamid. I hennes kanaler samsas enkla recept med lite mer avancerade. Hon bjuder på bakverk och desserter som ofta är inspirerade av proffsen, men med hennes instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.
MÅLGRUPP: Kvinnor 89% män 11%
ÅLDER: 60% – 25 – 44 år
LAND: Sverige 90%

Foodgeekz

Foodgeekz drivs av systrarna Evelina och Emmy Hammelfelt från Skåne. De brinner för matlagning och vill med sina social kanaler inspirera människor till ”att vara sitt bästa jag” genom att dela med sig av sina kreativa recept samt tips och råd utifrån en hälsosam livsstil utan pekpinnar.
MÅLGRUPP: Kvinnor 79% män 21%
ÅLDER: 80% är 18-44 år
LAND: Sverige 61%

Profilbild med text på Paulina Suonvieri, som driver Instagramkontot 100 Kitchen Stories

100 Kitchen Stories

Paulina Suonvieri, som driver Instagramkontot 100 Kitchen Stories, kommer från Göteborg och beskriver sig som ansvarsfull och hängiven.
Paulina vann första säsongen av mat- och tvprogrammet Mataam. Hon har bloggat i fyra år och vill med sitt kontot inspirera till en hållbar och balanserad inställning till mat.
Paulina följare beskriver hon som nyfikna människor som gärna testar nya saker när det kommer till hälsosam mat men som samtidigt vill unna sig att leva gott.
MÅLGRUPP:
Kvinnor 88%, män 12%
45% 25-34 år
Sverige: 49%

Baka med Frida

Frida Skattberg, som driver bloggen Fridas Bakblogg och Instagramkontot Baka med Frida, är 25 år gammal och bor på Gotland.
Hon har bloggat till och från i 10 år och drömmen har alltid varit att inspirera och sprida bakglädje.
Fridas följare beskriver hon som engagerade, glada, trogna och otroligt kärleksfulla.
MÅLGRUPP:
Kvinnor 93%, män 7%
38% 25-34 år
Sverige 84%

Camilla Hamid

Camilla Hamid har levererat smaskiga recept sedan 2015 och sedan dess blivit flerfaldigt prisbelönad med Influencerpriset och Årets matinstagrammare som Allt om Mat delar ut.
Camilla, som driver Instagramkontot @camillahamid, har bakat så länge hon kan minnas. Ska det fikas så ska det fikas ordentligt! Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest när Camilla delar med sig av sina recept.
Hon har även bloggen My Kitchen Stories.

Inriktning:
MatlagningBakning
Målgrupp:
93% Kvinnor
7% män
40% i åldern 25-34 år
80% från Sverige

Lindas Bakskola & Matskola

Lindas Bakskola & Matskola har funnits sedan 2014, drivs av Linda Andersson och är en av Sveriges största bloggar inom bakning, matlagning. Linda vill med sin blogg och Instagramkonto inspirera besökarna att baka och laga mat men även ge en inblick i livet som fembarnsmamma. Recepten i bloggen förklaras med steg-för-stegbilder vilket gör dem lätta att följa.

Bloggens inriktning:
MatlagningBakning
Målgrupp:
94% Kvinnor
6% män
28% i åldern 25-34 år
90% från Sverige
Matskola
Instagram – 106k

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch