Vi brinner för det digitala mötet

ProAd är en exklusiv agent som säljer reklamplats för några av Sveriges största sajter och influencers (bloggare). Vi var en av pionjärerna när vi började sälja digitala annonsplatser 2006. Våra kunder är annonsköpare som vill synas i de medierna vi ansvarar för. Våra medier kan vara hemsidor, bloggar, Instagram-konton, Podcast, tidningar med mera.

Reklamplatsen vi säljer till kunden kan antingen vara i form av betald content (native-annonsering) eller traditionell display-reklam (banner).

Våra kunder är mediebyråer, PR & kommunikationsbyråer eller företag som köper sin reklamplats själva. Med vissa annonsköpare jobbar vi långsiktigt i en viss kanal genom ambassadörskap eller partnerskap. Den vanligaste samarbetsformen med våra kunder är dock ett företag som vill göra reklam för en viss kampanj.

Idag kan en digital ”reklamplats” vara ganska otydlig för den kommer i så många former. Några av de annonsprodukter vi säljer är:

Bannerannonsering som kan visas på desktop eller mobila enheter och kan köpas direkt eller programmatiskt.

Native annonsering är redaktionell annonsmärkt reklam som vi publicerar på en hemsida. Vi kan även öka spridningen (räckvidden) genom att köpa till spridning via sociala medier.

Sponsrade inlägg är en typ av native annonsering där innehållet är producerat av en influencer och distribueras i influencerns kanal. Det sponsrade inlägget kan vara en film, ett blogginlägg eller Instagraminlägg. Vi använder sedan influencerns olika kanaler för att skapa bra spridning och räckvidd för kundens reklam (sponsrade inlägg). Exempel på kanaler våra influencers jobbar med är bloggar, Instagram, Facebook, podcast, YouTube.

Instagram inlägg är ett sponsrat inlägg på vår influencers Instagram-konto. Instagram är ett otroligt snabbt medium att sprida sin reklam i. På några timmar kan vi nå hundra tusentals potentiella konsumenter enbart via ett inlägg hos en av våra influencers. Vi jobbar även med Instagram Stories som en form av sponsrade inlägg där vi via videoinlägg på Instagram, t ex visar upp klädesplagg som bärs av vår influencer eller en video från ett resmål vi gör reklam för.

Video / Film. Vi säljer rörlig reklamplats på två olika sätt. Ni som företag kan ha skapat en egen film via er reklambyrå som vi enbart distribuerar mot mediets målgrupp. Det andra sättet är att vi både producerar filmen via en influencers eller via sajtens redaktion och sedan distribuerar filmen på hemsidan, Facebook-kontot, YouTube, mm. Film är ett effektivt sätt att förmedla inspiration, känslor eller kunskap.

Podcast är en av de senare formerna av digital reklamplats som vi säljer. Reklam i podcast är väldigt likt radioreklam men den stora skillnaden är att det är programledarna som gör reklamen för din produkt. Ni köper reklam i podcasten veckovis och reklamen klipps automatiskt in i varje avsnitt. Vi använder Acast som teknisk leverantör men vi ansvarar för samtliga reklamplatser i våra influencers podcasts.

ProAd Sweden AB är medlemmar i IAB, Interactive Advertising Bureau
– världens ledande branschorganisation för digital och interaktiv marknadsföring och är certifierade enligt deras Gold Standard.
Läs mer om det här.

Vad gör vi om dagarna?

Säljstrategi / planering

Vi hjälper till med att utveckla er affär.

Operativ försäljning

Vi tar kontakt med kunderna och säljer in samarbeten, integrationer, displayannonsering samt event/möten.

Programmatiskt / RTB

Försäljning av ledig annonsyta i realtid via annonsbörser baserat på besökarens cookies. Vi jobbar främst med deals och ger er annonsör möjligheten till ”first look”.

Traffic / Annonshantering

Vi fixar den tekniska setupen och det löpande arbetet med att sköta kampanjerna. Oftast krävs det bara en mindre insats med att lägga in våra taggar på er sajt, så är vi igång och rullar.

Fakturering / Administration

Vi kan sköta all administration och fakturering ut mot kunderna. På så sätt får ni mer tid att fokusera på er kärnaffär.

Annonsproduktion

Vi kan, inhouse, hjälpa till att producera banners och annonslösningar för kunder och uppdragsgivare.