Fördelar med displayannonsering

display-annonsering

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Alla företag tampas med att synas, och att hitta rätt fördelning i sin marknadsmix. Hur mycket ska jag satsa på instagramannonsering, eller hur stor del av budgeten ska jag lägga på Google ads, kanske du frågar dig? Det finns många vägar att välja och oftast återfinns det bästa receptet i en mix. Displayannonsering är en effektiv metod som borde finnas med i din marknadsmix – här berättar vi varför!

Vad är displayannonsering?

Displayannonser, eller bannerannonser som det ibland kallas, är alla de där visuella annonser du brukar se på hemsidor och i appar. Vanligtvis utgörs de av en bild, video eller liknande som fångar din uppmärksamhet i olika hörn och headers. De webbplatser och appar där displayannonseringen finns ingår i något som heter annonsnätverk. Ett exempel på ett sådan är Google Display Network. Då fungerar det så att apparna och hemsidorna i annonsnätverken hyr ut platser via det.

Varför ska du satsa på displayannonsering?

Det finns enorma möjligheter i displayannonsering när det kommer till träffsäkerhet, mätbarhet, priskontroll och en mängd andra saker. För att göra det hela lite tydligare går vi igenom fördelarna här.

display-advertising

Valuta för pengarna

Precis som för sökannonsering kan du budgetera och kontrollera kostnaden för displayannonsering. Och med tanke på träffsäkerheten (vi återkommer till den längre fram) och det faktum att du oftast betalar per klick är det stor chans att du får valuta för de pengarna.

Träffsäkerhet

Annonsnätverken där dina displayannonser syns innehåller oftast en stor variation av webbsidor och appar. Det innebär att det finns passande platser för många målgruppen och därmed stora möjligheter att vara träffsäker. Till exempel kan du annonsera mot målgruppens demografi som ålder eller kön, vilka intressen de har, om de letat efter produkter eller tjänster som liknar din, om de liknar de som redan varit inne på din sajt förut eller om de på något sätt interagerat med ditt varumärke förut. Det finns självklart en hel del andra parametrar som du kan annonsera mot, det här var bara ett axplock av exempel!

display-annonsering

Mätbarhet och optimering

Displayannonsering är väldigt mätbart. Och när vi säger väldigt mätbart menar vi att du kan mäta så många olika faktorer, allt ifrån visningar till vad som händer när de klickat sig vidare. Dessutom kan du mäta annonseringen löpande. Det betyder i sin tur att du har chansen att optimera annonserna baserat på det resultat du får.

Ett bra komplement till marknadsmixen

Eftersom du med displayannonsering har möjlighet att annonsera mot personer som interagerat med ditt varumärke förut kan det användas för något som heter remarketing. Och remarketing fungerar som en påminnelse för målgruppen. Om något gjort efterforskning på nya skor och därmed varit inne på din sajt och tittat på ett par men sedan lämnat utan att köpa dem för att fundera på saken. Då kan du genom displayannonsering påminna den personen om de här skorna nästa gång den öppnar sin dator för att göra något annat. Det kompletterar då din marknadsmix och plockar upp de som kanske glömt din produkt för stunden. Har du frågor kring displayannonsering?

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Utforska mer

DISPLAYANNONSERING

Influencer marketing + Display annonsering =💲🚀

I dagens snabbrörliga marknadsföringslandskap står företag inför en mängd olika utmaningar när det kommer till att nå sin målgrupp. Att hitta rätt balans mellan olika


Vill du boosta ditt företag?

Skriv en rad så hör vi av oss!

Håll dig uppdaterad!

Håll koll på det senaste inom sociala medier och influencer marketing genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev!