5 anledningar att investera i gaming influencers

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Spelindustrin är en snabbt växande bransch som är värd flera miljarder dollar. Är man inte insatt eller kunnig så kan det kännas överväldigande och svårt att som företag ta sig i på marknaden. Det är inte längre bara spel- och teknikföretag som framgångsrikt marknadsför sig i branschen, utan andra företag gör lyckade samarbeten med gaming influencers efter de förstått att det handlar om så mycket mer än spel och spelande. 

1. Nå målgruppen

Gaming influencers har en dedikerad och lojal följarskara som är ung och köpstark, men som kan vara svår att nå med traditionell marknadsföring. Våra influencers kan erbjuda ditt företag en möjlighet att synas inför en svårnådd publik med en personlig rekommendation från idolen.

2. Engagemang

Generellt ser man att gaming influencers har ett högre engagemang på sina kanaler än andra typer av influencers. Gaming influencers har en närmre relation till sina följare och kan interagera med dem på en unik nivå – genom spel. Vanligtvis kan man i bästa fall chatta live med en influencers, men för gamers kan de även spela tillsammans med influencern och prata via mikrofon om tillfälle dyker upp. Det gör att gaming influencers har mycket starkt förtroende från sina följare och inger en lojalitetskänsla som liknar en nära vän-relation. 

investera-i-gaming

3. Uppåtgående bransch 

Spelindustrin är ständigt växande och har fått sig en rejäl boost under pandemiåren. Allt fler internetanvändare i världen identifierar sig som en gamer och 2021 uppskattades industrin vara värd 175 miljarder USD. Esporten är den snabbast växande sporten och omsatte en miljard USD samma år.

4. Enkel marknadsföring

Gaming influencers har gjort om sitt fritidsintresse till ett jobb, och deras följare har varit med på den resan. Från grund och botten började influencern dela sitt intresse för att sprida glädje och låta andra vara med och delaktiga i spelandet. Det gör att ditt företag kommer marknadsföras i ett positivt sammanhang som handlar om att sprida glädje, dela med sig och ha en öppen och ärlig konversation.

5. Varumärkeskännedom

Genom att samarbeta med gaming influencers stärker du företagets brand awareness och skapar en association mellan företaget och influencern. Som företag kommer du synas i influencerns kanaler inför en återkommande publik blandat med nya följare och tittare över tid, och får därmed en bra exponering. En influencerns personliga rekommendation väger mer än en annons. 

Läs mer om influencer marketing inom gaming & esport här.

Utforska mer

DISPLAYANNONSERING

Influencer marketing + Display annonsering =💲🚀

I dagens snabbrörliga marknadsföringslandskap står företag inför en mängd olika utmaningar när det kommer till att nå sin målgrupp. Att hitta rätt balans mellan olika


Vill du boosta ditt företag?

Skriv en rad så hör vi av oss!

Håll dig uppdaterad!

Håll koll på det senaste inom sociala medier och influencer marketing genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev!