Så följer du upp på engagemang – efter samarbetet!

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Många företag har förstått den enorma potentialen som finns inom influencer marketing. Det är en otroligt effektiv metod för att generera engagemang för ditt varumärke. Men vad händer sen? Hur tar du tillvara det engagemang som ditt samarbete skapat? I den här artikeln går vi igenom strategier och lite olika knep för att följa upp på engagemang – så att du får ut så mycket det bara går av dina samarbeten.

Först och främst kanske vi ska reda ut vad engagemang innebär när det kommer till influencer marketing? När du ska utvärdera resultatet av en kampanj eller ett samarbete finns det olika mätpunkter du kan kika på. Vilka punkter du faktiskt ska titta på beror på vilket mål du satt för kampanjen/samarbetet. Men kort förklarat är engagemanget den aktivitet som uppstår kring innehållet.

Så mäter du engagemang

Denna artikel ska ju handla om hur du följer upp det engagemang som ditt samarbete genererar. Och för att kunna göra det behöver du till att börja med veta hur du mäter den. Mätpunkter för engagemang innefattar:

  • – Likes (observera att likes dock ligger längst ner i näringskedjan för engagemang då det är svårt att bevisa verklig interaktion)
  • – Kommentarer 
  • – Delningar
  • – Press och uppmärksamhet

Etablera relationer

Beroende på vad samarbetet eller kampanjen gått ut på kan du hantera engagemanget på olika sätt. Men oavsett vilket sätt du väljer ska du vara beredd på att det kommer kräva tid av dig. Att följa upp på engagemang är dock ett väldigt effektivt sätt att skapa starkare relation till din målgrupp, vilket är värdefullt arbete. 

När någon interagerat med ditt innehåll genom att kommentera, kan du följa upp det genom att svara på kommentarerna. Det kan vara en god idé oavsett om kommentarerna är positiva, ifrågasättande eller rakt av negativa. Hur du svarar på kommentarerna är varumärkesbyggande för dig och en chans att visa vilka ni är. 

Delningar är alltid bra att belöna. Se till att i alla fall själv reagera på och helst kommentera delningarna för att få din målgrupp att känna sig sedd. De har gjort ett arbete för dig, passa på att tacka för det! Om du har drivit en kampanj där du uppmanat målgruppen att själva dela med sig av bidrag under en hashtag eller liknande är det alltid uppskattat att du i din tur delar deras inlägg. Det är en bra möjlighet att skapa lojalitet hos målgruppen. 

Till slut är även det som publiceras i press, eller i andra medier, värdefullt att dela i dina egna kommentarer för att amplifiera uppmärksamheten. 

Lev upp till förväntningarna

Sist men inte minst vill vi skicka med dig ett viktigt råd när du ska tillvarata engagemanget efter ett samarbete – lev upp till förväntningarna. Influencer marketing är ett kraftfullt verktyg och många influencers har en lojal följarskara. 

Att inge massa löften i en kampanj som du sedan inte kan leva upp till kan vara förödande för ditt varumärke. Så, se alltid till att du kan stå för det du marknadsför och ta engagemanget på allvar.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om influencer marketing.

Utforska mer

DISPLAYANNONSERING

Influencer marketing + Display annonsering =💲🚀

I dagens snabbrörliga marknadsföringslandskap står företag inför en mängd olika utmaningar när det kommer till att nå sin målgrupp. Att hitta rätt balans mellan olika


Vill du boosta ditt företag?

Skriv en rad så hör vi av oss!

Håll dig uppdaterad!

Håll koll på det senaste inom sociala medier och influencer marketing genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev!