Youtube Marketing – 3 Fördelar för dig som företag!

Alla känner till Youtube och de flesta använder det. Varje dag kollar världens befolkning på Youtube i sammanlagt 100 000 år (!) och den siffran stiger för varje år. Youtube är den näst mest populära hemsidan är i världen. Plattformen räknas som en sökmotor och är den näst mest använda efter Google. 

Det går inte att förneka att det är ett bra verktyg för att synas. Men vad kan ni som företag vinna på att finnas på Youtube och ägna er åt Youtube marketing? Luta er tillbaka och låt oss presentera fördelarna! 

1. Din målgrupp finns redan där och effektiviserar din Youtube marketing

Visst stämmer det att unga är överrepresenterade på Youtube. Men barnbarnen samsas faktiskt med föräldrarna och farfar, då hela 88 % av befolkning använder kanalen. Det innebär att även de äldre åldersgrupperna befinner sig på plattformen. Oavsett vilken målgrupp ni riktar er mot kommer de att finnas där. 

Genom att publicera innehåll som ger era kunder ett mervärde kan ni får dem att följa er. Och detta är viktigt, de väljer alltså att ta del av ert budskap. Det hjälper er att bygga det varumärke ni önskar. Vill du veta mer om hur man mäter visningar på olika plattformar? Läs vår artikel om det här.

Youtuber holding phone filming in car with friends Youtube marketing and target groups

2. Content i form av videos

För dig som är intresserad av att skapa content som når mottagaren är videos den bästa taktiken. Det är bevisat att filmklipp är det som fångar mottagarens uppmärksamhet bäst. 

När ni skapar en film för youtube går detta såklart att återanvända i era andra sociala kanaler för att maximera effekten. Budskapet i en video är lättare för mottagaren att ta till sig än i textform. 

Att använda videos som marknadsföringsverktyg ger er också en helt ny möjlighet att vara kreativa och mångsidiga. 

3. Youtubers 

För de som ändå inte lockas av tanken att ha en egen in-house-kanal är samarbete med en Youtuber ett perfekt alternativ. De har redan en följarskara som de kan leverera ert budskap till. 

Var dock noggranna med val av Youtuber – deras följare ska tillhöra er målgrupp. Det finns ingen anledning till att ödsla era resurser på människor som inte är potentiella kunder. 

Ett stort plus med youtuber-samarbeten är att Youtuberns varumärke kommer smitta av sig på ert varumärke. Ni får helt enkelt ta del av den positiva utdelning de har arbetat för sen start. 

Störst på Youtube i Sverige Youtube marketing effektivit för företags digitala marknadsföring

Störst på Youtube

Det finns mängder av Youtubers runt om i Sverige. Nedan listar vi de tio svensktalande Youtubers med flest visningar just nu:

  1. Jocke & Jonna
  2. Therese Lindgren
  3. IJustWantToBeCool 
  4. Misslisibell 
  5. RandomMakingMovies 
  6. JLC 
  7. THE SWEDISH FAMILY 
  8. Let’s Feast 
  9. FAMILJEN TORSGÅRDEN 
  10. Thomas Sekelius

Kontakta oss på Proad om du vill veta mer om Youtube marketing!

SKICKA MEDDELANDE
SKICKA MEDDELANDE
Proad sweden logo - influencer marketing programmatisk annonsering och annonsering i digitala kanaler
ProAd Sweden Vi brinner för det digitala mötet.
Vi finns här för att hjälpa dig. Bara fyll i och skicka så återkopplar vi så snart vi bara kan.
Skicka