Camilla Hamid är receptkreatören bakom den prisbelönta bloggen My Kitchen Stories. Numera syns hon även i tv-rutan samtidigt som hon driver framgångsrika kanaler på sociala medier. Att det skulle bli just bakning var ingen slump. Ända sedan barnsben har Camilla älskat att baka och nu får hon dela det med hundratusentals följare som har intresserat sig för hennes generöst dekorerade bakverk.
Sedan 2015 har Camilla Hamid levererat smaskiga recept på bakverk till hela Sverige. De flesta känner nog igen henne från bloggen My Kitchen Stories och från hennes kanaler på Instagram och YouTube.
Vid sidan av de offentliga kanalerna jobbar Camilla också som hem- och konsumentkunskapslärare ett par dagar i veckan för några lyckligt lottade elever.
– Jag finns överallt där bakning finns kan man väl säga. Jag älskar att baka, det gör jag hela tiden och det är väldigt kul att få dela med sig av recept till andra som också uppskattar bakning. Samtidigt är det väldigt kul att få jobba med skolelever och visa dem vad man kan göra i köket, berättar Camilla.
– Jag startade ett Instagram-konto 2014. Men då var det inte lika stort med sociala medier för mig. Nu använder jag sociala medier hela tiden – Instagram, YouTube, Facebook, TikTok och på min blogg. Så det är fullt fart med sociala medier.
Passion för bakning är den största framgångsfaktorn
Ett brinnande intresse för någonting brukar vara en viktig faktor för att lyckas inom ett område. För Camilla Hamid har det inte funnits några tvivel om vad hennes passion är. Hon har tagit sitt livslånga intresse för bakning och förvandlat det till en personlig framgångssaga. Nu går hennes jobb ut på att baka och ge tips på recept till andra bakglada.
– Jag startade ett Instagram-konto 2014. Men då var det inte lika stort med sociala medier för mig. Nu använder jag sociala medier hela tiden – Instagram, YouTube, Facebook, TikTok och på min blogg. Så det är fullt fart med sociala medier.
Ett brinnande intresse för någonting brukar vara en viktig faktor för att lyckas inom ett område. För Camilla Hamid har det inte funnits några tvivel om vad hennes passion är. Hon har tagit sitt livslånga intresse för bakning och förvandlat det till en personlig framgångssaga. Nu går hennes jobb ut på att baka och ge tips på recept till andra bakglada.
– Jag startade ett Instagram-konto 2014. Men då var det inte lika stort med sociala medier för mig. Nu använder jag sociala medier hela tiden – Instagram, YouTube, Facebook, TikTok och på min blogg. Så det är fullt fart med sociala medier.
Nu kan Camilla göra ännu godare bakverk
Att ständigt komma på nya recept som passar en bred målgrupp kräver en stor kreativitet och en känsla för att kunna förstå sina följare. På Camillas Instagram finns det tusentals recept att titta på och på bloggen finns ett stort arkiv av allt från småkakor till lyxiga middagar. För att få ännu mer tid för bakning började Camilla 2019 samarbeta med ProAd som tar hand om kundkontakt och avtal.
– Mitt samarbete med ProAd fungerar hur bra som helst. Jag vet inte var jag ska börja – de gör allt så himla bra. De är drivna, snälla och väldigt bra på att lyssna på vilka samarbeten som jag vill göra. Vi har jobbat tillsammans i två år och i början hade jag inte ens hälften så många följare som jag har nu. Vi har utvecklats tillsammans och de har stöttat mig hela tiden.
Det är fortfarande Camilla som uteslutande står för bakningen och recepten men ProAd har kunnat hjälpa till med andra delar av verksamheten.
– De har framför allt hjälpt mig med att kvalitetssäkra det jag levererar till kunder, så att alla blir nöjda. Jag är inte heller någon säljare, jag är en bakperson och receptkreatör men jag är inte så bra på att sälja. Så min arbetsbörda har blivit mindre och jag kan fokusera mycket mer på att göra goda recept och bra innehåll i stället.
Hemlighetsfull framtid och svensk drömgäst
Camilla har ständigt nya projekt på gång och receptkreatören verkar aldrig få slut på idéer när det kommer till ätbara hantverk med mjöl eller socker. Men än så länge finns det saker som Camilla håller hemligt än stund till.
– Det är lite hemlighetsmakeri kring framtiden, det finns lite saker som inte är känt ännu som jag kommer att jobba med under året. Men jag ska släppa min tredje bok i höst – det ska bli väldigt kul. Sen kommer jag att fortsätta på tv-spåret och såklart mina egna kanaler. De är fortfarande hjärtat av min bakning.
Drömgästen på kanalen är ingen erkänd sockerbagare utan en influencer som äter sina bakverk veganska.
– Det är svårt att föreställa sig en drömgäst mitt i en pandemi. Men det hade varit superroligt att få ha Therese Lindgren som gäst i min kanal. Jag ser upp till henne jättemycket, hon är rolig och har väldigt goda värderingar så det hade varit kul att baka och umgås med henne på min YouTube-kanal.
Vi passar på att säga tack till Camilla för pratstunden och de många goda tips och recept som hon bjuder på varje vecka.
Är du intresserad av att samarbeta och annonsera i någon av Camilla Hamids kanaler? Kontakta någon av våra säljare så hjälper vi dig vidare!