TikTok influencer marketing-kampanj – Guide!

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Hur kan marknadsförare arbeta med influencersTikTok? TikTok influencer marketing är fortfarande något nytt på marknaden, men många varumärken börjar upptäcka det enorma värdet i att annonsera där. För att kunna utveckla en effektfull TikTok influencer marketingstrategi, finns det några steg som marknadsförare bör följa. I den här artikeln ska vi lyfta 6 punkter att utgå ifrån. Häng med!

Förstå TikTok’s plattform

Om TikTok fortfarande är en oexploaterad plattform för ditt varumärke, kan det vara en bra idé att undersöka om ditt varumärke är redo att lansera en kampanj där. Försök att testa nya sätt att nå ut till din publik, eller överväg att ingå ett partnerskap med en influencer marketing-byrå som har koll på plattformen och som redan har skapat etablerade relationer med TikTok-kreatörer och influencers.

Läs mer om vad det innebär att ingå i ett influencer-nätverk här.  

Klicka här om du vill komma i kontakt med någon av våra säljare som gärna berättar mer om vad det innebär att ingå ett partnerskap med en influencer marketing-byrå. 

Gör en research kring TikTok influencers

Var noga med att researcha kring vilka kreatörer på TikTok som du vill ingå ett partnerskap med. Är deras målgrupp i linje med din? Matchar deras värderingar och intresse med ditt varumärke? Har de bevisat att leverera högkvalitativt innehåll med positivt engagemang?

Samarbeta inte med en TikTok-influencer som enbart baseras på (t.ex. följare) utan gör det med grund för genuina värden för att säkerställa att de passar naturligt in med kampanjen. 

Fastställ mål för TikTok-kampanjen

Besluta kring slutmålet för kampanjen – Är målet att uppmuntra användarna att ladda ner ditt material eller ligger fokuset på att bygga ditt varumärke? Tänk över resultaten och vilka KPI:er som du använder för att mäta kampanjens framgång. Tydligdefinerade mål ger dig friheten att mäta ROI av din kampanj och övergripande strategi.  

Låt TikTok influencers uttrycka sig kreativt

Eftersom TikTok fortfarande är relativt nytt, kan det vara lockade för varumärken att vilja ta för mycket kontroll kring vad som ska publiceras. Lita på att kreatörerna är vana vid plattformen, redan har etablerat en autenticitet och trygghet kring deras närvaro på plattformen.

Försök att avstå ifrån att ge för många kreativa direktiv och låt influencers komma med idéer – detta kommer även att underlätta för samarbetet och är relationsbyggande för framtida samarbeten.  

Mät TikTok-kampanjens resultat

Det är viktigt att före kampanjstart avgöra hur resultaten ska mätas. Det kan röra sig om mål som varumärkeskännedom, se hur mycket engagemang som inlägget genererar eller hur många visningar som samarbetet ger. Med konverteringsbaserade kampanjer, se till att ha länkspårning på plats. 

Prova andra TikTok-annonseringsformat

Samtidigt som du bygger en effektiv strategi för din TikTok-kampanj, kan det gynna ditt varumärke att koppla ihop den med andra TikTok-reklamtaktiker för att få ut det mesta av plattformen. Detta kommer att öka ditt varumärkes närvaro, samt stärka dina övergripande marknadsföringsinsatser.

Är du intresserad av att veta mer om hur du kan applicera TikTok i din marknadsföring? Vi på ProAd hjälper dig att nå rätt målgrupp, vid rätt tillfälle och med rätt budskap. 

Hör av dig till oss här så berättar vi mer.

Utforska mer

DISPLAYANNONSERING

Influencer marketing + Display annonsering =💲🚀

I dagens snabbrörliga marknadsföringslandskap står företag inför en mängd olika utmaningar när det kommer till att nå sin målgrupp. Att hitta rätt balans mellan olika


Vill du boosta ditt företag?

Skriv en rad så hör vi av oss!

Håll dig uppdaterad!

Håll koll på det senaste inom sociala medier och influencer marketing genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev!