PC Gamer Årets spelpublikation

Svenska PC Gamer Årets spelpublikation – nu siktar legendaren mot högre höjder.

Göteborg, 27 mars 2017

Nyligen avslöjades vinnarna i tidningen M3:s årliga omröstning Årets spelmedia där svenska spelmedier prisas i en rad kategorier. I den tyngsta kategorin Årets spelpublikation 2016, där både tidningar och sajter deltar, stod Svenska PC Gamer som vinnare.

Svenska PC Gamer är en institution i spelpress och har getts ut sedan 1996. För ett drygt år sedan hotades man av nedläggning av dåvarande utgivaren Egmont Publishing, men chefredaktör Thomas Petersson beslutade sig tillsammans med redaktionen för att driva tidningen vidare i egen regi. Utmärkelsen är ett tydligt bevis på att återuppståndelsen varit uppskattad.

– Otroligt kul! säger Petersson. Vi reste oss på nio och har det senaste året satsat hårt på att bygga upp vår verksamhet. Vi satsar hårt online med ny sajt och starkare närvaro på bland annat Facebook och Youtube, men förädlar även tidningen. Uppenbarligen finns det många där ute som vill se mer av oss, vilket vi är oerhört tacksamma för.

PC Gamer är den självklara plattformen i Sverige för allt pc-spelsrelaterat, en position man arbetar hårt med att befästa. Idag producerar man två tidningar, utöver Svenska PC Gamer också Den ultimata guiden till Minecraft. Svenska PC Gamer finns idag representerade på de flesta större sociala medier.

– Framöver kommer mer unikt och personligt material prägla PC Gamer oavsett plattform, förklarar Petersson. Vi var pionjärer vad gäller personligt innehåll och nära kontakt med läsarna och det är något vi vill utveckla ännu mer.

Under 2017 utökar legendaren sin satsning med bland annat mer videoproduktion samt en bredare täckning av hårdvara och e-sport. Sedan en tid jobbar man också tätt ihop med annonsbyrån ProAd för att bättre kunna möta intresset från gamla och nya kunder så väl online som i print.

– Det hedrar PC Gamer och deras fina arbete och vi önskar givetvis ett stort grattis. Vi är också oerhört stolta över att PC Gamer gett oss förtroendet att ansvara för deras annonsförsäljning, säger ProAds VD Rabie Salem.

Så väl gamla som nya läsare och annonsörer är hjärtligt välkomna, hälsar redaktionen gjord av spelsveriges mest seglivade virke.

Om Svenska PC Gamer
Svenska PC Gamer lanserades 1996 och är Sveriges och hela Skandinaviens äldsta speltidning samt Sveriges enda pc-spelstidning. Pcgamer.se är också Sveriges enda pc-spelssajt. Svenska PC Gamer har publicerat närmare 3 000 spelrecensioner, flest av alla svenska speltidningar någonsin.

Om ProAd Sweden AB
Säljbolag inom digital annonsering, printannonsering och event sedan 2006. Specialister på nischsajter.

Kontakt:

Thomas Petersson
Press play on tape
Mediekontakt / Chefredaktör Svenska PC Gamer
thomas.petersson@pcgamer.se

Rabie Salem
ProAd Sweden AB
Mediekontakt / VD
rabie.salem@proad.se

Joakim Persson
ProAd Sweden AB
Marknadsansvarig
joakim@proad.se

Kommentera gärna

Your email address will not be published.

ProAd Sweden Vi brinner för det digitala mötet.
Vi finns här för att hjälpa dig. Bara fyll i och skicka så återkopplar vi så snart vi bara kan.
Skicka