Därför är Gaming och Gamers ett starkt influencer segment

“We earn consumer screen time away from a very broad set of competitors. We compete with, and lose to, Fortnite more than HBO.”

– Reed Hastings, Netflix CEO

Hur kan det komma sig att Netflix anser att ett Gaming är en större konkurrent än HBO?

Tre av fem internetanvändare spelar någon typ av spel online, och bland de som är 66 år eller äldre är det betydligt fler kvinnor som spelar. Så vi snackar om mer än 60% av internetanvändarna spelar spel på nätet och en fjärdedel gör det dagligen inom alla åldersgrupper, vare sig det är kvinnor eller män.

Detta är en målgrupp som sällan annonsörer eller företag marknadsför sig direkt mot och många av från målgruppen, speciellt de yngre männen, är väldigt svåra att nå om det inte är inom gaming, streaming eller spelsajter.

gaming svenskarna och internet

Det är bara att gå till sig själv. Hur ofta spelar du ett spel samt vad spelar du på? Svenska spelutvecklares omsättning växte till 19,2 miljarder kronor under 2018 vilket är en ökning med 42%. Det är en tredubbling på fem år, och största procentuella ökningen sedan 2014.

Detta är alltså en bransch som snart kommer gå om både musik och film inom sikt. Det finns alltså en potential att nå ut till 54% av befolkningen (som alla spelar datorspel) mellan åldern 6-64, där 77% av dessa spelar dagligen.

Totalt sett bland internetanvändarna är det 19% som tittar på andra som spelar spel på internet allt från Twitch till YouTube och andra streamingtjänster. Den typen av reklam som oftast finns här är inom gaming, tech och energidrycker.

Men målgruppen är attraktiv till andra produkter och varumärken också. Det är bara det att få känner till hur man ska synas där och vad man ska visa utan att det blir ”cringe” 😉

Det är här ProAd kommer till undsättning. Vi kan gaming och gamers. Vi jobbar med några av de största gamers/streamers i Sverige samt har en gedigen erfarenhet av gaming genom sajter så som FZ.se och SweClockers.com där vi gjort mängder med samarbeten åt företag de senaste 5 åren.

Nyfiken på samarbeten med gamers och influencers? Ta reda på mer här!

Matinbum influencer marketing

Upptäck alla våra influencers inom gaming & tech!

Michi sitter vid en datorskärm och spelar

Studier visar även att gamers mer och mer är intresserade av nyttigare och mer miljömedvetna produkter. Så eran av enbart onyttig man och energidrycker i mängder är mer som en myt idag än rena fakta.

Här finns det möjlighet för företag att nå ut med sina produkter samt att vara i framkant när det gäller annonsering. Varumärken ”slåss” om att få 5 sekunders reklam under Idol på TV.

Om ett par år kommer samma företag ”slåss” om att få synas under en stream när en av våra gamers spelar senaste säsongen av Fortnite på Twitch.

gaming enhet svenskarna och internet rapport proad sweden

Vill du veta mer om gaming, influencer marketing och vilka möjligheter det finns för just ditt företag?

Hör av dig till oss!

SKICKA MEDDELANDE
SKICKA MEDDELANDE
Proad sweden logo - influencer marketing programmatisk annonsering och annonsering i digitala kanaler
ProAd Sweden Vi brinner för det digitala mötet.
Vi finns här för att hjälpa dig. Bara fyll i och skicka så återkopplar vi så snart vi bara kan.
Skicka