Så hittar du rätt influencer! – 5 punkter att ha koll på!

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Det är viktigt att hitta rätt influencer som passar ihop med ditt varumärke och målgrupp, men det kan vara en utmaning att nå dit! Kom ihåg att du alltid kan ta hjälp av en influencer marketing byrå eller specialist, för att vara säker på att du baserar dina beslut på relevant data. I det här blogginlägget delar vi med oss av fem punkter som du bör ha i åtanke. 

Gör din research

Genom att göra en grundlig research kan du spara tid och därmed öka effektiviteten från din influencer marketing-aktivering. En bra research kan hjälpa dig förstå vad som är viktigt och relevant för samarbetetoch hindra dig ifrån att slösa bort din marknadsföringsbudget.  

Förstå influencerns potential

Var uppmärksam på att du använder dig av influencers för att de kan inverka positivt på din verksamhet – och kan ha stor inverkan på publiken. Det är viktigt att förstå influencerns potential och att arbeta med influencers fungerar för många branscher men långt ifrån alla. 

Definiera din målgrupp

För att säkerställa att du når ut till rätt målgrupp, behöver du fokusera på din målgrupp. Genom att attrahera rätt typ av publik och nå dina utsatta mål är det viktigt att du hittar rätt influencer att samverka med. Tänk på att det viktigaste inte är antalet följare som din influencer har, utan engagemanget bakom som tilltalar rätt målgrupp. 

Här kan det underlätta att ta hjälp av en influencer marketing byrå eller specialist som har analysverktyg och kompetens av att arbeta med influencers. Genom analysverktyg kan du se exakt vilka följare som influencern haräven beteenden och intressen. Det går även att upptäcka vilka följare som är äkta eller inte, så kallade fejkföljare – vilka som kan resultera i att er aktivering får flera likes eller kommentarer men som inte genererar någon effekt alls. 

Analysera räckvidden

Utvärdering och medieanalys kommer att ge dig ett sätt att visa vilken effekt som influencern har på sin publik. Med det sagt, är det inte nödvänligtvis att det är de med flest följare som har bäst räckvidd. Värdet av arbetet bakom ligger i att influencern behöver kännas äkta och genuin, annars kommer hen inte kunna påverka sina följare.  

Sätt upp mål

En influencer marketing-kampanj kan se väldigt olika ut – dess utformning beror helt på vilka mål som du vill uppnå. Försök vara så specifik som möjligt när du definerar målen för att vara säker på att lyckas. Förutom att sätta målen med kampanjen behöver du aktivt arbeta med att analysera tidigare resultat för att jämföra utvecklingen och göra förbättringar.  

Fokusera på målen för din aktivering, om det så innebär att driva konvertering eller bygga upp ditt varumärke. Det är här som rätt val av influencer kommer vara avgörande för om kampanjen lyckas eller inte. Här kan du läsa mer om influencer marketing. 

Utforska mer

DISPLAYANNONSERING

Influencer marketing + Display annonsering =💲🚀

I dagens snabbrörliga marknadsföringslandskap står företag inför en mängd olika utmaningar när det kommer till att nå sin målgrupp. Att hitta rätt balans mellan olika


Vill du boosta ditt företag?

Skriv en rad så hör vi av oss!

Håll dig uppdaterad!

Håll koll på det senaste inom sociala medier och influencer marketing genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev!