Därför är Gaming och Gamers ett starkt influencer segment

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

“We earn consumer screen time away from a very broad set of competitors. We compete with, and lose to, Fortnite more than HBO.” - Reed Hastings, Netflix CEO

Hur kan det komma sig att Netflix anser att ett Gaming är en större konkurrent än HBO?

Tre av fem internetanvändare spelar någon typ av spel online, och bland de som är 66 år eller äldre är det betydligt fler kvinnor som spelar. Så vi snackar om mer än 60% av internetanvändarna spelar spel på nätet och en fjärdedel gör det dagligen inom alla åldersgrupper, vare sig det är kvinnor eller män.

Detta är en målgrupp som sällan annonsörer eller företag marknadsför sig direkt mot och många av från målgruppen, speciellt de yngre männen, är väldigt svåra att nå om det inte är inom gaming, streaming eller spelsajter.

Det är bara att gå till sig själv. Hur ofta spelar du ett spel samt vad spelar du på? Svenska spelutvecklares omsättning växte till 19,2 miljarder kronor under 2018 vilket är en ökning med 42%. Det är en tredubbling på fem år, och största procentuella ökningen sedan 2014.

Detta är alltså en bransch som snart kommer gå om både musik och film inom sikt. Det finns alltså en potential att nå ut till 54% av befolkningen (som alla spelar datorspel) mellan åldern 6-64, där 77% av dessa spelar dagligen.

Totalt sett bland internetanvändarna är det 19% som tittar på andra som spelar spel på internet allt från Twitch till YouTube och andra streamingtjänster. Den typen av reklam som oftast finns här är inom gaming, tech och energidrycker.

Men målgruppen är attraktiv till andra produkter och varumärken också. Det är bara det att få känner till hur man ska synas där och vad man ska visa utan att det blir ”cringe” .

Det är här ProAd kommer till undsättning. Vi kan gaming och gamers. Vi jobbar med några av de största gamers/streamers i Sverige samt har en gedigen erfarenhet av gaming genom sajter så som FZ.se och SweClockers.com där vi gjort mängder med samarbeten åt företag de senaste 5 åren.

Nyfiken på samarbeten med gamers och influencers? Ta reda på mer här!

Upptäck alla våra influencers inom gaming & tech!

Studier visar även att gamers mer och mer är intresserade av nyttigare och mer miljömedvetna produkter. Så eran av enbart onyttig man och energidrycker i mängder är mer som en myt idag än rena fakta.

Här finns det möjlighet för företag att nå ut med sina produkter samt att vara i framkant när det gäller annonsering. Varumärken ”slåss” om att få 5 sekunders reklam under Idol på TV.

Om ett par år kommer samma företag ”slåss” om att få synas under en stream när en av våra gamers spelar senaste säsongen av Fortnite på Twitch.

Vill du veta mer om gaming, influencer marketing och vilka möjligheter som finns för just ditt företag? Hör av dig till oss här så berättar vi mer!

Här kan du läsa om våra influencer inom gaming & tech!

Utforska mer

DISPLAYANNONSERING

Influencer marketing + Display annonsering =💲🚀

I dagens snabbrörliga marknadsföringslandskap står företag inför en mängd olika utmaningar när det kommer till att nå sin målgrupp. Att hitta rätt balans mellan olika


Vill du boosta ditt företag?

Skriv en rad så hör vi av oss!

Håll dig uppdaterad!

Håll koll på det senaste inom sociala medier och influencer marketing genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev!