Influencer marketing – Därför fungerar det!

influencer marketing success

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Influencer marketing har blivit ett vida omtyckt och välanvänt sätt att marknadsföra sina tjänster och produkter på. Vilket inte alls är speciellt konstigt då resultaten överträffar traditionell marknadsföring med råge. Men, varför? I dagsläget har majoriteten av av alla konsumenter större förtroende för influencers än vad de har för traditionella annonser. Enligt Forbes ligger siffran så högt som på 92%.

Statistiken som talar för influencer marketings fördelar är omfattande vilket leder till det enkla antagandet att det är det mest effektiva alternativet. Men, det intressanta är kanske snarare att titta närmare på varför just influencer marketing fungerar så bra som det gör.

Det handlar om mänsklig psykologi

Den relationen som skapas mellan en influencer och dess följare har en hög parasocial interaktion. Det är ett begrepp som används mer på engelska men är tills idag det som bäst beskriver fenomenet mellan influencers och deras följare. Det myntades på 50-talet i USA för att beskriva folkets relation till kändisar på tv.

Ju mer man ser och interagerar med personen genom skärmen desto närmare hen känner man sig. Det uppstår ett typ av förtroende som i sin tur gör att influencern släpps in hos sin mottagare på ett sätt som ett företag i traditionella medier aldrig hade lyckats med.

Det skapas ett känslomässigt band mellan följaren och influencern som närmare går att jämföra med en vänskap än något annat. Därför fungerar influencer marketing!

Rekommendationer har alltid varit och är fortfarande den mest effektiva marknadsföringen du kan få. När rekommendationen kommer från en influencer kommer följaren vara mycket mer benägen att ta den till sig än om den till exempel synts i en vanlig annons. 

Därför fungerar influencer marketing och därför är det ett effektivt sätt att marknadsföra sig på. Inte bara för att de har en enorm räckvidd utan för att deras följare ser dem som vänner. Hade inte du lyssnat på en vän?

Vill du också komma igång med Influencer marketing?

Kontakta oss här!

Utforska mer

DIGITAL MARKNADSFÖRING

Så lyckas du med din influencer marketing-kampanj!

Att starta ett samarbete på rätt sätt från början kan vara avgörande för en lyckad influencer marketing-kampanj. Du vill vara säker på att samarbetet blir så bra som möjligt med influencern. Börja

INFLUENCER MARKETING

Trender för sociala medier – Har du koll?

Att pandemin har påverkat många trender för sociala medier har vi kunnat se på flera håll. Allt fler ägnade sig förra året åt aktiviteter online – jobbmöten, AW:s,


Vill du boosta ditt företag?

Skriv en rad så hör vi av oss