Influencer marketing – Vad betalar du för?

Influencer-marketing-kostnad-proad-sverige

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email
Det råder helt klart en del förvirring kring vad man egentligen betalar för när det kommer till influencer marketing. Ett relativt vanligt missförstånd som råder är till exempel att du bara betalar för räckvidden som influencern har i sina olika kanaler. Det stämmer inte. Här förklarar vi vad det är du egentligen betalar för och får ut utav influencer marketing. 

Den omfattande spridningen

Trots att räckvidd såklart är viktigt, för det är det verkligen, så är en influencers spridning större än så. Att bara tala om räckvidd är en förenkling av det hela. Räckvidd är mer lämpligt att tala om när man berör traditionell annonsering men när det kommer till en influencers räckvidd och spridning är det mer komplext. Som vi talat om i tidigare artiklar har influencern byggt en stark relation över tid med sina följare. En relation som närmast går att likna vid en vänskap. Och den vänskapen har ett högre värde än bara en räckvidd.   Vill du förstå vad vi pratar om? Kika på: Influencer marketing – därför fungerar det!
Influencer marketing instagram person holding phone looking at Instagram

Ett koncept till en slutgiltig produkt

Genom att använda sig av en influencer anställer du i princip en extremt nischad contentbyrå. Eftersom influencern själv är expert på sina följare är hen också själv det perfekta valet för att utveckla idén och konceptet för kampanjen. När vi jämför med en nischad contentbyrå menar vi att du, när du anlitar en influencer, betalar för allt från konceptutveckling till en färdig produktion av en expert. 

Reklamlänkar

Reklamlänkar, eller så kallade adlinks, är inte samma sak som att samarbeta med en influencer. När du samarbetar med en influencer sker arbete gemensamt och personen representerar ditt varumärke och får en ersättning för det. En adlink är länk som influencern kan posta i sina kanaler och när man klickar på den länken får influencern betalt. Varje klick brukar vara värt några öre och den länkar då direkt till en produkt eller tjänst. 

Associationsvärdet

Slutligen så betalar du även för ett associationsvärde. Denna boll brukar vara knepigare att prata med vissa aktörer om. Det är nämligen svårare att förstå hur man ska mäta det (men mer om det en annan gång). Men, att associeras med rätt influencer är ett otroligt kostnadseffektivt sätt att bygga varumärke och goodwill på. Det betyder nämligen att influencerns värderingar, förtroende och image överförs på dig som annonsör. 

Vill du veta mer om vad du kan vinna på att anlita en influencer?

Kontakta oss så berättar vi!

Utforska mer

influencer marketing roi
INFLUENCER MARKETING

Influencer marketing ROI

Allt fler upptäcker fördelarna med influencer marketing och många använder sig numer av det som en naturlig del av sina marknadsföringskampanjer. Många är däremot fortfarande


Vill du boosta ditt företag?

Skriv en rad så hör vi av oss