PC Gamer Årets spelpublikation

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Svenska PC Gamer Årets spelpublikation – nu siktar legendaren mot högre höjder.

Göteborg, 27 mars 2017

Nyligen avslöjades vinnarna i tidningen M3:s årliga omröstning Årets spelmedia där svenska spelmedier prisas i en rad kategorier. I den tyngsta kategorin Årets spelpublikation 2016, där både tidningar och sajter deltar, stod Svenska PC Gamer som vinnare.

Svenska PC Gamer är en institution i spelpress och har getts ut sedan 1996. För ett drygt år sedan hotades man av nedläggning av dåvarande utgivaren Egmont Publishing, men chefredaktör Thomas Petersson beslutade sig tillsammans med redaktionen för att driva tidningen vidare i egen regi. Utmärkelsen är ett tydligt bevis på att återuppståndelsen varit uppskattad.

– Otroligt kul! säger Petersson. Vi reste oss på nio och har det senaste året satsat hårt på att bygga upp vår verksamhet. Vi satsar hårt online med ny sajt och starkare närvaro på bland annat Facebook och Youtube, men förädlar även tidningen. Uppenbarligen finns det många där ute som vill se mer av oss, vilket vi är oerhört tacksamma för.

PC Gamer är den självklara plattformen i Sverige för allt pc-spelsrelaterat, en position man arbetar hårt med att befästa. Idag producerar man två tidningar, utöver Svenska PC Gamer också Den ultimata guiden till Minecraft. Svenska PC Gamer finns idag representerade på de flesta större sociala medier.

– Framöver kommer mer unikt och personligt material prägla PC Gamer oavsett plattform, förklarar Petersson. Vi var pionjärer vad gäller personligt innehåll och nära kontakt med läsarna och det är något vi vill utveckla ännu mer.

Under 2017 utökar legendaren sin satsning med bland annat mer videoproduktion samt en bredare täckning av hårdvara och e-sport. Sedan en tid jobbar man också tätt ihop med annonsbyrån ProAd för att bättre kunna möta intresset från gamla och nya kunder så väl online som i print.

– Det hedrar PC Gamer och deras fina arbete och vi önskar givetvis ett stort grattis. Vi är också oerhört stolta över att PC Gamer gett oss förtroendet att ansvara för deras annonsförsäljning, säger ProAds VD Rabie Salem.

Så väl gamla som nya läsare och annonsörer är hjärtligt välkomna, hälsar redaktionen gjord av spelsveriges mest seglivade virke.

Om Svenska PC Gamer
Svenska PC Gamer lanserades 1996 och är Sveriges och hela Skandinaviens äldsta speltidning samt Sveriges enda pc-spelstidning. Pcgamer.se är också Sveriges enda pc-spelssajt. Svenska PC Gamer har publicerat närmare 3 000 spelrecensioner, flest av alla svenska speltidningar någonsin.

Om ProAd Sweden AB
Säljbolag inom digital annonsering, printannonsering och event sedan 2006. Specialister på nischsajter.

Kontakt:

Thomas Petersson
Press play on tape
Mediekontakt / Chefredaktör Svenska PC Gamer
thomas.petersson@pcgamer.se

Rabie Salem
ProAd Sweden AB
Mediekontakt / VD
rabie.salem@proad.se

Joakim Persson
ProAd Sweden AB
Marknadsansvarig
joakim@proad.se

Utforska mer

DIGITAL MARKNADSFÖRING

Så lyckas du med din influencer marketing-kampanj!

Att starta ett samarbete på rätt sätt från början kan vara avgörande för en lyckad influencer marketing-kampanj. Du vill vara säker på att samarbetet blir så bra som möjligt med influencern. Börja

INFLUENCER MARKETING

Trender för sociala medier – Har du koll?

Att pandemin har påverkat många trender för sociala medier har vi kunnat se på flera håll. Allt fler ägnade sig förra året åt aktiviteter online – jobbmöten, AW:s,


Vill du boosta ditt företag?

Skriv en rad så hör vi av oss