Vi brinner för det digitala mötet

ProAd är ett externt säljbolag inom annonsförsäljning som primärt arbetar med digitala medier. Vi har fått förtroendet av några av Sveriges största sajter att hjälpa deras annonsörer att nå en nischad målgrupp med specifikt intresse eller behov. ProAd säljer enbart annonser för utvalda uppdragsgivare där vi jobbar med långsiktighet och deras vision i fokus. Vi är säljbolaget där du som annonsör kan köpa annonsytor på utvalda nischmedier och nå målgrupper med specifika intressen.

Våra annonslösningar kan vara bannerannonser, onlinevideo, nativeannonsering, integrationer, nyhetsbrev eller partnerskap. Annonserna säljs primärt genom personlig försäljning men på flertalet av våra sajter kan man även köpa programmatiskt via private deals eller real time bidding (RTB). Våra mediekanaler är ofta störst inom sin nisch och våra medieägare brinner för att hjälpa sin målgrupp. ProAd är mycket stolta över att få vara en del av detta.

Våra sajter hjälper dig att exempelvis springa ditt första marathon, att köpa rätt bil eller att lyckas med renoveringen och husköpet. För att vi ska lyckas med att hjälpa våra medier krävs att vi förstår annonsören. Därför tar vår annonslösning, som ibland kräver produkt- och affärsutveckling, alltid annonsköparens behov som utgångspunkt.

Vi strävar alltid efter goda och långsiktiga kundrelationer till våra annonsköpare. Hur annonsen ser ut eller hur den köps beror på annonsörens preferens, men vi är experter på våra medier och vår försäljning består ofta i att ge annonsören goda råd kring hur man bäst når målgruppen på den utvalda sajten. Oavsett om annonslösningen är teknikfokuserad och du som annonsör vill jobba med programmatic-lösningar (private deals eller RTB) eller om du hellre köper traditionell display och vill bygga en långsiktig relation med din målgrupp genom en integration eller nativelösning så kan vi leverera.

ProAd Sweden AB är medlemmar i IAB, Interactive Advertising Bureau
– världens ledande branschorganisation för digital och interaktiv marknadsföring och är certifierade enligt deras Gold Standard.
Läs mer om det här.

Vad gör vi om dagarna?

Säljstrategi / planering

Vi hjälper till med att utveckla er affär.

Operativ försäljning

Vi tar kontakt med kunderna och säljer in samarbeten, integrationer, displayannonsering samt event/möten.

Programmatiskt / RTB

Försäljning av ledig annonsyta i realtid via annonsbörser baserat på besökarens cookies. Vi jobbar främst med deals och ger er annonsör möjligheten till ”first look”.

Traffic / Annonshantering

Vi fixar den tekniska setupen och det löpande arbetet med att sköta kampanjerna. Oftast krävs det bara en mindre insats med att lägga in våra taggar på er sajt, så är vi igång och rullar.

Fakturering / Administration

Vi kan sköta all administration och fakturering ut mot kunderna. På så sätt får ni mer tid att fokusera på er kärnaffär.

Annonsproduktion

Vi kan, inhouse, hjälpa till att producera banners och annonslösningar för kunder och uppdragsgivare.